عوامل ایجاد سرطان پستان زنان و راه های پیشگیری از آن

عوامل ایجاد سرطان پستان زنان

زن بودن خود به خود خطر ایجاد سرطان پستان را به صورت ژنتیکی بالا می برد. روش زندگی شما نیز می تواند مزید بر علت باشد. متخصصان به این نتیجه رسیده اند که عوامل زیادی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد، اما فارغ از جنسیت، می توان کارهایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان سینه انجام داد.

[lwptoc]

مصرف مواد قندی را کاهش دهید

متخصصین تأکید می کنند رژیم خوراکی مناسب، پیش یا پس از عمل سرطان سینه، در بهبودی بیماران اثر زیادی برجای می گذارد. آنان پیشنهاد می کنند کسانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند و یا دچار این بیماری هستند، باید مصرف مواد قندی به ویژه قندهای غیرطبیعی را به شدت کاهش داده یا این مواد را از رژیم خود حذف نمایند.

کاهش مصرف مواد قندی
کاهش مصرف مواد قندی

تلاش کنید نسبت وزن به قد متعادلی داشته باشید

متخصصین بر این باورند که نسبت وزن به قد متعادل، خطر ایجاد سرطان پستان را کاهش می دهد. زنانی که بیش از سی کیلوگرم اضافه وزن، به ویژه در ناحیه ی شکمی خود دارند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به این بیماری می باشند.

برای رفع این مشکل باید کاهش وزن و بهره گیری از رژیمی اثربخش را در دستور کار خود قرار دهند. امروزه برای پیدا کردن رژیمی مناسب، می توان از ابزارهای مجازی نظیر اینترنت با جست وجو در پایگاه های مرتبط به راحتی بهره گرفت.

همواره مراقب افزایش وزن خود باشید
همواره مراقب افزایش وزن خود باشید

حتی اگر سالم هستید، همچنان پرکار باشید

بر پایه ی اظهارنظر بیشتر متخصصین، پرکاری و تکاپو کلید سلامت و راهکار کاهش ابتلا به بیماری سرطان است.

چه دارای سوابق خانوادگی ابتلا به این بیماری باشید چه نباشید، بهتر آن است که برای سلامتی خود و کاهش خطر ابتلا به این بیماری، به عنوان یک راه اثربخش، همواره پرکاری و تکاپو را مد نظر داشته باشید.

منظور از پرکار بودن، تنها کلاس ورزش رفتن نیست، بلکه باید پرکاری و تکاپو را به عنوان یک راه مناسب برای سلامتی در زندگی برگزید.

همیشه پرکار باشید.
همیشه پرکار باشید.

میزان هورمون های خود را طبق دستور پزشک، هر چند وقت یک بار بررسی نمایید به گفته ی پزشکان در درمان های هورمونی، با افزایش میزان هورمون پروژسترون به منظور مقابله با نشانه های یائسگی، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان افزایش می یابد. اگر تحت نظر پزشک ناگزیر از این گونه درمان ها هستید، اطمینان حاصل نمایید که مدت استفاده کمتر از سه سال باشد و داروهای مصرفی نیز خالی از پروژسترون باشد. پیش از مصرف هر دارو باید مشورت های پزشکی لازم را داشته باشید.

تلاش کنید از پرتوهای رادیواکتیوتا اندازه ی ممکن دوری گزینید

پرتوهای محیطی خطر ایجاد سرطان پستان را افزایش می دهد. اشخاصی مانند رادیولوژیست ها و تکنسین های این رشته به دلیل این که در معرض پرتوهای بیشتری قرار می گیرند، باید بسیار با احتیاط عمل نمایند تا کمترین میزان پرتو را دریافت نمایند.

از پرتوهای رادیواکتوی دوری کنید.
از پرتوهای رادیواکتوی دوری کنید.

تلاش کنید روزگار باشید

متخصصین باور دارند شب کاری خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. آمارها برای نمونه، نشان می دهد زنانی که در نیروی نظامی دانمارک به صورت شب کارخدمت می کردند، چهل درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری سرطان سینه قرار داشتند.

اگرچه نمی توان به شکل صد در صد ساعات کاری خود را انتخاب نمود، اما باید تلاش کرد تا اندازه ی ممکن داوطلب شب کاری نشد.

همیشه روزکار باشید.
همیشه روزکار باشید.

اگر سابقه ی خانوادگی این بیماری را دارید، با پزشک در میان بگذارید

اگر سابقه ی این بیماری را در خانواده ی خود مشاهده کردید، باید با پزشک در میان بگذارید تا بتواند در کوتاه ترین زمان برای شما امتحانات خاصی را ترتیب دهد و یا در صورت لزوم دارو و اقدامات تشخیصی مناسب را تجویز نماید.

پیوسته تحت نظر باشید

با وجود هرگونه تغییرات در سبک زندگی خود، به یاد داشته باشید همیشه برای کمترکردن خطر ابتلا به سرطان سینه، می بایست پیوسته رادیولوژی و ماموگرافی را به ویژه پس از چهل سالگی مدنظر قرار دهید. اگرچه نتایج امتحانات ممکن است مهم و خطرزا به نظر نرسد، اما بررسی های پی در پی ریسک ابتلا و احتمال گسترش این بیماری را بسیار کاهش می دهد.

اگر از پیشینه ی خانواگی خود اطمینان ندارید، امتحان ژنتیک انجام دهید

منظور از پیشینه ی خانوادگی این است که به مواردی از این بیماری در مادربزرگ یا حتی مادر مادر بزرگ برخورد کرده باشید. اگر جواب مثبت است، این امر را با پزشک مطرح نمایید تا با انجام امتحانات ژنتیک از میزان خطر ابتلا به این بیماری اطمینان حاصل گردد.

از پیشینه ی خانواگی خود آگاه باشید
از پیشینه ی خانواگی خود آگاه باشید

آماده ی انجام بررسی های تکمیلی باشید، اما در افکار منفی غرق نشوید

حتی اگر ژن این بیماری را داشته باشید، باز هم نباید سریع پیش داوری کنید. باید با انجام ماموگرافی و ام آر آی در چند نوبت طی دوره های شش ماهه نتایج و تغییرات را بررسی نمود و در پایان به نتیجه های دقیق تری رسید.

امتحان های تشخیصی را انجام دهید
امتحان های تشخیصی را انجام دهید

تلاش کنید وزن خود را در اندازه ی متعادل نگاه دارید

اگر خود را تا اندازه ای لاغر نگاه دارید، یعنی تلاش کنید توده های چربی کمتری در بدن داشته باشید، خطر ابتلا به این بیماری کم نمی شود، بلکه بدین ترتیب، تجمع توده های خطرساز در بدن شما بهتر نمایان شده و سریع تر می توانید اقدامات لازم را جهت از میان بردن آن ها انجام دهید.

وزن خود را کنترل کنید
وزن خود را کنترل کنید

اگر نوزادی دارید تلاش کنید از شیر مادر برای خوراک او استفاده نمایید

متخصصین تغذیه با شیر مادر اظهار می دارند بهترین راه پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، در صورتی که نوزاد شیرخوار دارید، تغذیه ی او با شیر مادر است. شیر دادن از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده و هر چه زمان این شیردهی طولانی تر باشد خطر ابتلا به این بیماری نیز کاهش می یابد. این متخصصین اضافه می نمایند که هر یک سالی که به مدت شیردهی اضافه شود، خطر ابتلا به این بیماری4 درصد کاهش می یابد.

شیردهی کودک
شیردهی کودک

منبع : تحریریه کلینیک دکتر پروا