سرطان پستان در مردان ، صفر تا صد سرطان پستان مردان

سرطان سینه در مردان

سرطان پستان در مردان نیز مشاهده شده است. طبق آمار جهانی حدود %۱ کل مبتلایان به این سرطان را مردان تشکیل می دهند. این سرطان در مردان بسیار خطرناکتر از زنان می باشد. احتمال ابتلا به سرطان پستان در مردان به بزرگ یا کوچک بودن پستان بستگی ندارد، بزرگ شدن سینه در بعضی از مردان ممکن است اتفاق افتد که خود عارضه ای جداگانه از سرطان پستان می باشد که در اصطلاح علمی ژنیکوماستی نامیده می شود. عارضه ژنیکوماستی به دنبال اختلالات هورمونی در مردان ایجاد می شود که تشخیص آن بر عهده پزشک متخصص است.

این عارضه در هر سنی ممکن است اتفاق افتد ولی اغلب در سنین نوجوانی بروز می نماید. بزرگی غدد پستان در مردان چندان خطرناک نیست و معمولا انسان را از الحاظ روانی تحت تاثیر قرار می دهد اما سرطان پستان در مردان بسیار خطرناک می باشد.

[lwptoc]

محققان چند عامل را دلیل این خطر عنوان کرده اند:

١- عدم آگاهی مردان از علائم و نشانه های سرطان پستان

۲- احساس خجالت و ممانعت از طلب باری

معمولا مردان هنگامی که بیماری به مرحله پیشرفته رسیده است به پزشک متخصص مراجعه می نمایند که این امر شانس زنده ماندن آنها را به مقدار زیادی کاهش می دهد.

به طور کلی دلیل اصلی ایجاد سرطان پستان در مردان، کم شدن هورمون های مردانه با افزایش هورمون های زنانه است. هر عاملی که باعث کاهش هورمون های مردانه با افزایش هورمون های زنانه در مردان گردد می تواند خطری در جهت ایجاد این نوع بیماری محسوب گردد.

عوامل ایجاد سرطان پستان در مردان

سن بالا: افزایش سن عامل مهمی در ایجاد سرطان سینه در مردان است. با بالا رفتن سن، سطح هورمون های مردانه کاهش می یابد که معمولا پس از ۵۰ سالگی اتفاق می افتد.

سابقه فامیلی: از هر ۵ مرد مبتلا به سرطان سینه، یک نفر سابقه فامیلی ابتلا به این نوع بیماری را داشته است.

جهش های ژنتیکی: برخی از جهش های ژنتیکی باعث رشدپستان های مردان شده و باعث کوچک ماندن بیضه ها می گردند که گاهی ممکن است قدرت اسپرم سازی نیز نداشته باشند. در این افراد اغلب میزان هورمون های زنانه بالا می باشد.

کار در محیط های گرم: کار کردن در محیط های گرم می تواند روی بیضه ها تاثیر منفی بگذارد در نتیجه باعث کم شدن هورمون های مردانه گردند.

مشکلات کبدی: مردان مبتلا به بیماری های پیشرفته کبدی، میزان هورمون جنسی مردانه کمتر و هورمون جنسی زنانه بالاتری دارند.

مصرف استروژن: گاهی در مردان مبتلا به سرطان پروستات، از استروژن برای کوچک کردن اندازه تومور استفاده می شود که این گونه درمان ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه را در این مردان به مقدار اندکی افزایش دهد.

اضافه وزن زیاد: سلولهای چربی موجود در بافت چربی مردان چاق، می توانند سبب تبدیل هورمون های مردانه به زنانه گردند.

مصرف داروهای زیبایی اندام: مصرف اینگونه داروها باعث کاهش هورمون های مردانه می گردند. در ایران آمار ابتلا به سرطان پستان در ورزشکاران حدود ۴ برابر آمار جهانی است که اغلب

صاحب نظران مصرف داروها جهت زیبایی اندام را عامل آن می دانند.

علائم سرطان سینه در مردان (خود تشخیصی) ؟

علائم سرطان سینه در مردان همانند  علائم سرطان سینه در زنان است. بیشتر اوقات مردان زمانی سرطان پستان را تشخیص می دهند که به وجود یک توده در بافت و قفسه ی سینه شان پی ببرند. با این حال بر خلاف زنان، مردان تا زمانی که شاهد علائمی همچون خونریزی از نوک پستان و یا ناهنجاری در بالای قسمت سرطانی شده نباشند میلی به مراجعه به پزشک را ندارند. که در این مرحله ممکن است که بیماری به غدد لنفاوی گسترش پیدا کرده باشد.

علائم سرطان سینه در مردان
علائم سرطان سینه در مردان

تشخیص سرطان پستان با ماموگرافی و نمونه برداری

1- ماموگرافی تشخیصی و ماموگرافی تصویربرداری

ماموگرافی تشخیصی و ماموگرافی تصویربرداری دو مقوله متفاوت محسوب می شوند. در ماموگرافی تشخیصی، سینه از جهات مختلف تحت بررسی قرار می گیرد، در حالیکه در ماموگرافی تصویربرداری، سینه، تنها از دو جهت معمول تحت بررسی قرار می گیرد. بنابراین ماموگرافی تشخیصی به مراتب از ماموگرافی تصویربرداری، وقت گیرتر و پرهزینه تر است.

ماموگرافی به تنهایی نمی تواند وجود سرطان را در منطقه غیر طبیعی اثبات کند. چنانچه در ماموگرام، مشکوک به سرطان باشیم، تصویربرداری های دیگر سینه یا نمونه برداری پستان (بیوپسی پستان) به منظور انتخاب نمونه از بافت و امتحان زیر میکروسکوپ باید صورت گیرد.

این تنها روش مسلم به منظور آشکارسازی سرطان سینه است. البته حدود %۶۵ تا %۸۰ نمونه برداری های انجام شده، خوش خیم گزارش شده اند. تومورهای خوش خیم با فراوانی بالایی در افراد سالمند یافت می شوند.

ویژگیهای تومورهای خوش خیم به طور مختصر عبارتند از:

1. معمولا در یک جا ساکن هستند.

٢. اندازه نسبتا کوچکی دارند.

٣. قدرت تهاجم به سایر بافت ها را ندارند.

۴. معمولا مرز بین تومور و بافت سالم توسط کپسول تومور مشخص است.

ویژگیهای تومورهای بد خیم به طور مختصر عبارتند از:

1. سرعت رشد بسیار بالایی دارند.

۲. خاصیت گریز از مرگ سلولی دارند.

٣. قدرت تهاجم به بافت های دیگر یا متاستاز (انتشار) دارند.

کلینیک دکتر پروا مجهز به دستگاه های ماموگرافی دیجیتال و همچنین امتحانگاه مجهز جهت بیوپسی و نمونه برداری از پستان آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.